The Experts go to Düsseldorf

Sinds drie jaar is het een vaste afspraak geworden voor Dominion Experts werknemers en families. In september staat er dan een weekend op het programma. Een weekend? Nee, niet zomaar een weekend.
Het Dominion Experts Weekend! Na Park hoge Veluwe en Burger’s Zoo en dan Maastricht is er nu gekozen voor Düsseldorf met als hoofdactiviteit een bezoek aan Phantasialand.

De dag vol cultuur

Op zaterdag 16 juli komen we rond de middag aan in het Van der Valk airport hotel in Düsseldorf. Met een lege maag de stad ingaan is ongehoord was de redenering. We schuiven dus een eerste keer (en zeker niet de laatste keer dit weekend!) de benen onder tafel en genieten van heerlijke hamburgers, tagliatelle, pulled pork,… Allemaal zeer lekker en uitgebreid. Na een lekker dessertje zijn we klaar om de binnenstad te bestormen!
Na een korte taxirit zijn we aangekomen aan het Goethe museum. In het verleden hebben we al musea bezocht in het kader van het Dominion Experts weekend, dus deze keer houden we het bij een zeer aangename wandeling door het bruisende centrum van Düsseldorf.
Vooraleerst een dikke chapeau aan de collega’s die een voortreffelijke wandeling uitgestippeld hebben en ons daarnaast ook nog bezig hielden met de vele extra vragen. Vragen oplossen tijdens een wandeling zeg je? Natuurlijk doen we dat! Er werd ons verzekerd dat er een toffe hoofdprijs aan de vragen verbonden was, dus er werd al gauw druk gegoogled en ondertussen ook uitgekeken naar bepaalde landmarks die we nodig hadden (we zijn nu eenmaal allemaal IT’ers).
Ondertussen weten we dat de familie van De Medici een invloedrijke rol had in de stad en dat het stadion de naam van Esprit draagt. Het toont maar aan wat de verscheidenheid aan vragen was!

Er was natuurlijk ook geen sprake van dat we honger en dorst zouden lijden tijdens deze sportieve activiteit. Middenin was er tijd om een cafeetje aan te doen. weizenbier en bratwurst. Typisch, duitser kan het niet zijn denken we dan.

weizenbier und bratwurstDaarna is het tijd om op het gemak de wandeling af te maken, even flaneren door de konigsallee (zeg maar de Louizalaan van Düsseldorf) vooraleer we terug aankwamen aan het Goethe museum. Terug de taxi in en op naar het Airport hotel.
Ook qua weer hebben we zaterdag enorm veel geluk gehad. Een mooi najaarszonnetje in de stad zelf en enkel bij het aankomen aan het hotel waren er een paar druppels. Perfecte timing dus.

Nu hadden we even tijd om de kamer te verkennen en te genieten. Een bubbelbad en een prachtiguitzicht op de luchthaven van Düsseldorf, life is good! Daarna werd het tijd om ons klaar te maken om aan het diner te beginnen. Een zeer lekkere en uitgebreide keuken. Het was een waar festijn daar. Hierna was het nog even napraten in de bar en stilaan zat zaterdag erop.

De fun

Zondagochtend gestart met een ontbijt om U tegen te zeggen. Hartig, Zoet, warm, koud, gezond, ongezond er was werkelijk voor ieder wat wils! En toen was het tijd voor de staffmeeting…

Daar zijn we ook de resultaten van de quiz te weten gekomen. Een geweldige proficiat aan de winnaar van de wandeltochtquiz en die heeft dan ook een mooie hoofdprijs in ontvangst mogen nemen.

De rest van de leden kregen ook een mooie troostprijs, onder het motto deelnemen is belangrijker dan winnen!

En terwijl wij druk bezig waren met facts and figures, konden onze partners nog genieten van een welverdiende wellness of gewoon gezellig in het bubbelbad in de kamer genieten.
Het korte verblijf in het Airport hotel zat er al op. Maar hier wil ik zeker nog logeren. Vakkundige staff en altijd de eeuwige glimlach, kudo’s! Nu allemaal de auto in naar Phantasialand.
Daar aangekomen steken we nog een laatste keer dit weekend onze beentjes onder tafel in hotel Matambe. Een hotel in de Afrikaanse stijl. Ook hier was het helemaal af. Het afrikaanse decor, het afrikaanse eten (tip de Krokodil is er heel lekker!), het was werkelijk om vingers en duimen af te likken. Toch zaten we al op hete kolen. Zo dicht bij de Black Mamba (we hoorden ze gillen tot binnen) maar toch nog geen attractie gedaan, daar gingen we snel verandering in brengen.
We hebben heel wat attracties gedaan. Veel meer dan verwacht eerlijk gezegd. Twéé redenen hiervoor. We hadden een insider die het park kent als zijn broekzak en er was bijna geen volk in het grootste deel van de attracties .
Na spraakmakende attracties als Black Mamba, Mystery Castle, Talocan, Colorado, Winja’s fear was het tijd voor nog een laatste afscheidsdrink vooraleer dit weekend er ook weer opzat.
Het eerste wat daar opviel waren de blije (maar vermoeide) gezichtjes van jong en oud. Het was er weer aan te zien dat dit een geslaagd weekend was!